Vineri, 5 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” din Carei a avut loc cercul pedagogic al cadrelor didactice din învățământul profesional și tehnic – domeniile Economic, Comerț, Turism și alimentație, se arată într-un comunicat transmis portalului Opinie de Carei.


Cuvântul de deschidere a fost adresat de prof. Micovschi Adrian, director al Liceului Tehnologic “Iuliu Maniu” Carei.
Responsabilul desemnat de către ISJ Satu Mare pentru organizarea cercului pedagogic a fost prof. ec. Govor Aurelia.
La această activitate metodică au participat 37 cadre didactice din județ, de la liceele care pregătesc elevi în domeniile mai sus menționate: Liceul Tehnologic „Ionita G. Andron” Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic „George Barițiu Livada”, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare, Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” Carei și, bineînțeles gazda cercului pedagogic, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei.
Temele abordate la cercul pedagogic:
üDezvoltarea parteneriatelor școală-operatori economici. Bune practici în implicarea tutorelui și a cadrului didactic în evaluarea elevilor la instruirea practică. Conținutul anexei pedagogice;
üImplementarea Standardelor de pregătire profesională și a curriculumului la clasele a XI-a învățământ profesional, aprobate prin Ordinul MENCS nr. 4121/2016, respectiv Ordinul MEN nr. 3500/2018. Exemple de bună practică în pregătirea examenului de certificare a calificării profesionale;
üMetoda proiectului – învățare prin acțiune practică.
Tema legată de dezvoltarea parteneriatelor scoală- agenți economici a fost abordată de doamna prof. Govor Aurelia de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei.
Despre pregătirea examenului de certificare a calificării profesionale în clasa a XI-a învățământ profesional au oferit exemple de bună practică profesorii Miclea Ramona si Pop Erik de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei, pentru calificarea Comercinat-vânzător, iar domnele profesoare Mezat Lavinia și Voineag Silvia de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare pentru calificarea Cofetar-patiser.
Metoda proiectului a fost abordată de prof. ec. Ciucoş Monica de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei.