La motelul Vraja Viilor a avut loc sâmbătă cea de-a 24-a ediţie a Concursului de vinuri nobile de la Carei. În concurs au fost înscrise 129 vinuri. Marele Aur a fost câştigat de vinificatorul Ónodi Attila, cu o fetească neagră, care a obţinut 19,02 puncte din partea juriului.

În urma jurizării, au fost acordate 27 medalii de bronz, 40 medalii de argint şi 55 medalii de aur. Marele Aur i-a revenit vinificatorului careian Ónodi Attila, cu o fetească neagră, care a obţinut 19,02 puncte din partea juriului.
Calitatea vinurilor înscrise în concursul organizat de către Ordinul Cavalerilor Vinului Sf. Orban din Carei a crescut continuu, de la un an la celălalt, a declarat preşedintele juriului, reputatul eonolog dr. Dorin Popa.
„Ca şi la orice concurs, până la urmă, referitor la evaluare, concluziile ar fi, pentru că avem un pic de istorie, am răma încântaţi că oamenii au învăţat un lucru: corectitudinea. Am avut vinuri curate, vinuri cu identitate de zonă. Şi am simţit mai multe identităţi pentru că acest concurs a adus mai mulţi producători, începând cu zona Târnavelor, până în zona Sălajului. De asemenea, nu am avut vinuri cu defect. Este un lucru extraordinar, în sensul că valoarea ţine de fapt în a respecta nişte reguli. Regulile înseamnă educaţie în ceea ce ţine de vinificaţie şi, normal, evoluţie. Normal că vinurile albe au fost majoritare, am avut doar două-trei rozeuri şi nişt vinuri roşii destul de consistente. Asta ne spune că avem şi potenţial şi pe acel domeniu, nu numai pe schimbarea climatică. Aşa că perspectivele sunt benefice şi pentru vinurile roşii. Iar în tot ce ţine de acest concurs, încântarea noastră ca juriu este evoluţia producătorilor de vin din zonă”, a declarat dr. Dorin Popa.

Rezultatele concursului de vinuri nobile de la Carei:

rezultate1-page-001

 

rezultate1-page-002