Un proiect în valoare de 11,71 milioane lei, având ca scop asigurarea conservării favorbaile pentru speciile și habitatele din siturile Natura 2000 aflate în zona Careiului a fost lansat azi, la castelul Karolyi din municipiul Carei.

 

_DSC6474

La conferința de lansare a proiectului ”Planificarea managementului conservării biodiversității în siturile Natura 2000 Câmpia Nirului- Valea Ierii, Câmpia Careiului împreună cu ariile protejate Pădurea Urziceni, Dunele de nisip Foieni, Mlaștina Vermeș și Pășunea cu Corynephorus de la Voievozi și Câmpia Ierului împreună cu aria proyejată Complexul hidrografic Valea Rece” au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, primari ai localităților din zona înconjurătoare.
Oficiile de gazdă au fost făcute de către Balogh Sandor, șeful Ocolului Silvic ”Codrii Sătmarului”, care a prezentat importanța proiectului, insistând asupra beneficiilor economice și pentru mediu.
În continuare, managerul de proiect Mihaela Nuna a prezentat detaliile proiectului, posibilitățile de participare la elaborarea planului de management și aspectele legate de beneficiile economice și sociale pe care le generează implementarea rețelei Natura 2000.
Primarii din zonă și-a exprimat îngrijorările ca aceste măsuri de conservare să nu afecteze activitățile economice și agricole din zonă. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekesi, au arătat că eventualele probleme de acest gen pot fi rezolvate printr-o cooperare eficientă între instituțiile cu atribuții de protecția mediului, administrațiile locale și custodele ariilor protejate.
Proiectul, în valoare de 11,715 milioane lei, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, este implementat de către Ocolul Silvic ”Codrii Sătmarului”- Asociația Silvică ”Pădurea Mare Tășnad”.