Vineri, 22 martie 2019, de la ora 17:00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc prezentarea multimedia „Transilvania to Magadan – Expediție auto – Siberia 2018”, cu impresii din călătoriile domnilor Solymosi Zsolt, preot unitarian și director adjunct al Colegiului Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca și Mátyás-Metz Dávid inginer electrician.

Magadan (1)

În vara anului 2018, cei doi au organizat o expediție auto în care au parcurs 30 400 km în 65 de zile, vizitând 14 țări și 10 capitale. Au ajuns pe patru roți, trecând prin Asia Centrală și Drumul Oaselor din Siberia, pâna la orașul Madagan, oraș portuar din Regiunea Magadan, Federația Rusă. Aproape zilnic au postat impresii de călătorie (fotografii, video și text) pe pagina de Facebook – Transilvania to Magadan.
Călătoriile extreme și lungi nu sunt o noutate pentru Solymosi Zsolt, care în trecut a organizat peste 10 expediții cu bicicleta, prin care el și elevii Colegiului Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca, au vizitat Cracovia, Tekirdag (Turcia), Rijeka, dar au ajuns și în Delta Dunării.
Prezentarea va avea loc în limba maghiară.
Evenimentul este organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László” Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.