Asociaţia pentru Protecţia Animalelor a anunţat că va face plângere penală în cazul bucăţilor de parizer cu otravă împrăştiate intenţionat prin Carei. Având în vedere amploarea fenomenului, preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean, suspectează că ar fi vorba de un grup bine organizat, iar acţiunea este îndreptată în primul rând împotriva câinilor şi pisicilor fără stăpân.

Potrivit celor declarate de preşedintele Asociaţiei Puffi, primele semnale vizavi de apariţia bucăţilor de parizer cu otravă aruncate mai ales în cartiere au apărut în urmă cu trei săptămâni. Zeci de pisici şi de câini fără stăpân au murit în mod inexplicabil, în chinuri groaznice. Au fost otrăviţi şi câini scoşi la plimbare de către stăpânii lor, care au mâncat din bucăţile de parizer otrăvite. Apariţia acestor cazuri de otrăvire au fost semnalate în ultima perioadă de mai mulţi medici veterinari din Carei. Unele patrupede au fost vindecate, însă altele nu au supravieţuit otrăvirii intenţionate.
“Vom face plângeri la organele în drept să fie urmăriţi acei indivizi, criminali care ucid astfel necuvântătoarele”, a declarat Maria Ardelean. “Având în vedere faptul că asemenea bucăţi de parizer otrăvit au fost găsite în foarte multe zone din Carei, se pare că ar fi vorba de o acţiune bine organizată. Organele abilitate trebuie să identifice persoanele care au împrăştiat aceste bucăţi de parizer prin tot oraşul, respectiv cine le-a coordonat şi cine le-a finanţat. A mai existat un caz de otrăvire premeditată în urmă cu trei ani, în cartierul Republicii, dar atunci s-a folosit o altă metodă”, a adăugat Maria Ardelean.
În fotografiile postate de Asociaţia Puffi se poate vedea că cei care stau în spatele acţiunii au avut răbdare să pus otrava între bucăţile de parizer, ca şi un fel de sandviciuri mortale pentru patrupede. “Aveţi mare grijă când vă plimbaţi căţelul, nu-l lăsaţi să pună boticul pe nimic. Sunt pregătite bucăţi de parizer cu otravă şi aruncate peste tot prin Carei”, avertizează Asociaţia Puffi. “Nemernici, nemernice nu ucideţi animalele nevinovate, toate aceste suferinţe pe care le-aţi înfăptuit se vor întoarce înmiit pentru voi şi familiile voastre”, se mai arată în avertizarea postată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Puffi Carei.