Marți, 19 februarie 2019, de la ora 12.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc prezentarea biografică multimedia intitulată „Brâncuși, lungul drum spre eternitate”, organizată cu ocazia împlinirii a 143 ani de la nașterea marelui sculptor, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_5468-1

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care a subliniat importanța cunoașterii valorilor culturale naționale și a artiștilor români care au marcat evoluția culturii noastre și a celei universale.
În cadrul manifestării, invitatul evenimentului, domnul profesor Aurel Donca a susținut o prezentare biografică a sculptorului, completată de o expoziție de imagini, despre creații reprezentative ale marelui artist.
Domnul profesor Aurel Donca a primit o diplomă de merit din partea organizatorilor, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat în realizarea evenimentului și pentru buna colaborare de-a lungul timpului, la diversele manifestări culturale organizate în parteneriat cu dânsul.
La manifestarea culturală au participat două clase de elevi: clasa a V-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, alături de doamna profesoară Ioan Nicoleta și clasa a VII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1, alături de doamna profesoară Lavinia Corcheș.
Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei.