Sala festivă a Primăriei Carei s-a dovedit a fi neîncăpătoare ieri, 19 februarie 2019, cu ocazia lansării broșurii intitulată ”Hanul Cerbul de Aur de odinioară”, informează Primăria Carei. Realizată de Enyedi Anna Regina, aceasta a fost editată în limbile română, maghiară, engleză și germană. Informaţiile şi pozele cuprinse în broşură au presupus o muncă de cercetare care s-a întins pe mai mulţi ani.

asz 7
Prezentare tipăriturii a fost realizată de către Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, şi dr. Hágó Attila Nándor, directorul Secţiei Carei a Muzeului Judeţean Satu Mare.
Primarul Eugen Kovacs i-a mulţumit autoarei Enyedi Anna Regina pentru munca depusă şi a rugat-o să ajute administraţia locală în vederea promovării clădirilor istorice şi a monumentelor din municipiu. Primarul Kovacs a anunţat că se lucrează la elaborarea unui compendiu în limbile română şi maghiară, care va prezenta istoria Careiului generaţiilor actuale şi viitoare. Edilul şef al Careiului a adăugat că printre planurile de viitor figurează şi editarea unor broşuri asemănătoare pe teme legate de istoria localităţii.
Cheresteşiu David a recitat o poezie scrisă de Petőfi Sándor, iar Adrian Ştefănuţi a recitat poezia tradusă în limba română. Programul cultural a continuat cu dansuri de societate, prezentate Komlódi Kinga és Enyedi Bálint, acompaniamentul muzical fiind asigurat de Taraful Ceatăra.
În continuare, autoarea Enyedi Anna Regina a susţinut o prezentare a istoriei Hanului Cerbul de Aur, în care acum îşi desfăşoară activitatea Primăria Carei. La finalul prezentării, realizată atât în română cât şi în maghiară, autoarea le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la apariţia broşurii.