Azi, 18 februarie 2019, fiind comemorarea celor care au pătimit în temnițele comuniste, surorile gemene Verdeș Loredana și Laura Maria Verdeș, voluntare Invictus România (membre fondatoare al nucleului de bază pentru voluntariatul Invictus la Carei -2016, alături de Maria-Alina Rus, Stefi Salcai), au organizat o expoziție ad – hoc în cabinetul de Religie de la Liceul Teoretic Carei.

13
În 2017, alături de colega de voluntariat Invictus , Stefi Salcai , au ajuns să viziteze Închisoarea de la Aiud, pentru a participa la un Concurs național: Sfinții închisorilor comuniste, ce s-a finalizat cu realizarea unui proiect și a colajului de poze, filmări.
Azi, eleva Verdeș Loredana, clasa a X-a la Liceul de Arte Satu Mare, diriginte prof. Dumitrița Dragoș, ne-a încântat cu o parte din picturile și schițele elaborate în această perioadă. De reamarcat macheta Invictus, iar Laura Maria Verdes ne-a cântat Imnul – Avem o țară sfântă.
În acest context ambiental ne-am adus aminte de cele văzute la Aiud, apoi de lecturile pe marginea acestei file de istorie, precum și despre filmul tematic BINECUVÂNTATĂ FII, ÎNCHISOARE! – film românesc, autobiografic, inspirat din realitarea odioasă a vremurilor.
La final am făcut propuneri pentru agenda activităților grupului de voluntari Invictus de la Carei, printre care menționez dorința de a revedea capitala țării, București, cu ocazia Zilei Regalității, în 10 Mai, și de a participa la Crosul regal.
Pe acestă cale ne exprimăm recunoștința față de Asociația voluntarilor Invictus România , față de domnii Patrick Luca, Gabriel Ion, care ne-au sprijinit.
Sacrificiul aduce respect! Go Invictus!
prof. coord. Dindelegan Carmen Maria