Sâmbătă, 16 februarie 2019, de la ora 16.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică „Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste”, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_5385m
Evenimentul a fost deschis și moderat de Bikfalvi Zsolt, vicepreședinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei.
Momentul artistic a fost prezentat de membrii Tarafului Ceatăra din Carei, care au interpretat două suite specifice zonei Sălajului.
Expoziția cuprinde 54 de fotografii alb negru și color cu portrete, peisaje, detalii arhitecturale și peisaje urbane și rurale, toate prezentând tradiții și obiceiuri din județul Sălaj.
Fotografiile prezente în expoziție au fost realizate în cadrul taberei de fotografie „Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste”, ediția a II-a, care s-a desfășurat în anul 2018, în județul Sălaj. În cadrul taberei au participat atât artiști cunoscuți din România, cât și fotografi din Ucraina, Elveția sau Danemarca. Printre invitați s-a numărat și artistul careian Bikfalvi Zsolt, care a reprezentat Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 – 28 februarie 2019, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel.
Organizatorii evenimentului au fost Fotoclubul „Vasile Vénig László” Carei, Direcția de Cultură și Sport Carei și Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.