Metodele discutabile de investigaţie ale jurnalistei Daniela Ciuta, proprietarul portalului Buletin de Carei, i-au adus o plângere penală pentru violarea sediului profesional. Distinsa jurnalistă, președinte al ASTRA Carei, respectiv de vicepreședinte al Asociației Foștilor Refugiați – filiala Carei, este acuzată că a pătruns fără drept în spaţiile din castelul Karolyi în care îşi desfăşoară activitatea fundaţia Grof Karolyi Sandor.

castelciuta

Avocatul Eva Mărginean, membru în Comitetul Director al fundaţiei Grof Karolyi Sandor, a confirmat pentru portalul Opinie de Carei depunerea plângerii penale împotriva jurnalistei Daniela Ciuta, soţia consilierului local Ilie Ciuta, fost candidat la funcția de primar al Careiului în 2016.
Jurnalista Daniela Ciuta s-a dat singură de gol că a pătruns fără drept în spaţiile aparţinând fundaţiei, aflate în incinta castelului din Carei, care nu sunt destinate accesului public, după ce a postat pe portalul Buletin de Carei un articol ilustrat cu poze realizate în încăperile respective. Se pare că a fost identificat şi complicele distinsei jurnaliste în persoana unei angajate a secţiei careiene a Muzeului Judeţean Satu Mare. Angajata este suspectată că a sustras cheile şi ar fi deschis uşile, permiţând accesul jurnalistei în spaţiile fundaţiei care nu sunt destinate accesului public.
Potrivit procedurii, Daniela Ciuta ar trebui să fie audiată ca suspect în dosarul penal întocmit în urma plângerii depuse pentru a lămuri condiţiile în care a reuşit să pătrundă fără drept în spaţiile fundaţiei Grof Karolyi Sandor fără să forţeze încuietorile uşilor. Potrivit Codului Penal, „pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
Portalul Opinie de Carei a anunţat ieri, în exclusivitate, că la castelul Karolyi din Carei a fost demarată o anchetă după ce una sau mai multe persoane au intrat fără drept şi au scotocit în spaţiile fundaţiei Grof Karolyi Sandor. Potrivit informaţiilor deţinute, incidentul ar fi avut loc sâmbătă, 19 ianuarie 2019, sau duminică, 20 ianuarie 2019.
Jurnalista Daniela Ciuta este protagonista unui alt dosar penal înregistrat recent la Poliţia Carei pentru uzurparea de calităţi oficiale după ce s-ar fi dat drept poliţistă de la Econmic pentru a determina un comerciant din piaţa agroalimentară Carei să-i prezinte la control acte contabile ale firmei sale.