În cadrul ședinței ordinare de azi, 12 februarie 2019, consilierii locali careieni au decis sistarea achitării chiriei pentru medicii care își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal după expirarea contractelor, precum și sistarea decontării cheltuielilor de navetă începând de luna viitoare.

 

Spitalul Municipal a solicitat achitarea chiriei aferente locuințelor de serviciu pentru șase medici, respectiv decontarea cheltuielilor cu naveta pentru alți patru medici care își desfășoară activitatea în cadrul instituției.
”Cred că nu mai este cazul să acordăm aceste favoruri după ce crescut salariile medicilor. Pe vremea când am decis decontarea chiriei, un medic avea un salariu de circa 3.000 de lei, dar acum un medic câștigă mult mai mult”, a declarat primarul Eugen Kovacs referitor la referatul Direcției Sănătate- Învățământ din cadrul Primăriei Carei, care a propus sistarea achitării chiriei după expirarea contractelor în vigoare.
Consilierii locali au decis în unanimitate atât sistare decontării chiriiilor după expiarea contractelor în vigoare cât și a cheltuielilor de navetă începând din 1 martie 2019.

Tot în ședința de azi, consilierii locali careieni au mai aprobat execuţia bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul trecut, rectificarea bugetului Spitalului Carei pe 2019, respectiv continuarea și finanțarea proiectului ”Creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1 Carei”.