În această săptămână de vacanţă intersemestrială, sportivii de la Baschet Club Primo Carei au sustinut antenamentele după programul normal, iar în cele două zile competiţionale au susţinut câteva partide, respectiv joi cu o echipă din Satu Mare, antrenată de profesorul Oros Ovidiu, categoria 2006-2008 băieţi, şi duminică cu sportivi de la Baschet Club Nordic din Baia Mare, conduşi de antrenorul Ene Daniel, categoria de vârstă 2005-2007 băieţi, şi antrenorul Egli Ervin, fete, categoria 2005-2007.


Lupta a fost acerbă, fiecare minge fiind jucată cu maximă determinare. Lupta sub panou au dat-o în special pivoţii, dar nici celelalte dispute nu au fost mai prejos. „Am ieşit cu capul sus, mândri de sportivii noştri şi învingători, după aceste două zile. Valoare echipelor este apropiată, dar câştigul cel mai mare a fost de partea bucuriei de a concura, de a îţi aplica cunoştintele acumulate în meciuri, de a deveni tot mai competitiv şi de a te dărui cu trup şi suflet unei pasiuni, care în cazul de faţă este baschetul. Prieteniile se leagă mai usor, fair play-ul îşi face simţită prezenţa pe tot parcursul competiţiei, iar marele câştig îl reprezintă emulaţia, care adună în sălile de sport tot mai mulţi copii. Doresc să mulţumesc colegilor mei pentru buna colaborare şi pentru dăruirea cu care se implica întotdeauna la organizarea acestor evenimente, prof. Herman Csaba şi prof. Csizma Robert”, a declarat preşedintele Baschet Club Primo Carei, prof. Florentina Timoc.
Conducerea Baschet Club Primo Carei doreşte înfiinţarea unui campionat interjudeţean de baschet pentru copiii mici. „Ne dorim un campionat interjudeţean la nivelui categoriilor mini şi baby baschet, dar şi de juniori, evident, unde copiii să susţină într-un mod organizat astfel de meciuri. Suntem în tratative cu cluburi din Satu Mare, Baia Mare, Cluj şi Sighetul Marmaţiei şi sperăm cât mai curând să punem bazele unui astfel de campionat”, a declarat preşedintele Florentina Timoc.
„În perspectiva, urmează să organizăm în luna martie a acestui an Cupa Primo- ediţia a III-a, unde să adunăm la start cât mai multe echipe şi să organizăm o tabără de baschet, în vacanţa de vară, unde să aducem copii din cel puţin trei cluburi. Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc conducerii Liceului Teoretic Carei şi Consiliului Local al Municipiului Carei, care ne facilitează desfăşurarea atât a antrenamentelor cât şi a competiţiilor în sălile de sport, în mod gratuit”, a adăugat preşedintele Baschet Club Primo Carei, prof. Florentina Timoc.