În acest an, Muzeul Județean Satu Mare, în colaborare cu Doru Panaitescu (aventurierul – naturalist, fotograf de natură și „wildlife” și multe altele) și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” vă invită, cu ocazia „Zilei Darwin”, să participați la evenimentul interactiv „Cum să te apuci de fotografia de natură în 10 pași simpli”.

Afis Darwin prezentare (1)

Evenimentul va avea loc marți, 12 februarie, de la ora 14:00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei. Intrarea este liberă.
Ziua Darwin („Darwin Day”) reprezintă o sărbătoare recent instituită, în scopul aniversării nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, prilej de a sublinia importanța contribuțiilor marelui naturalist britanic în dezvoltarea și promovarea științei.
După moartea sa (19 aprilie 1882), această zi a fost aniversată mai întâi sporadic. Festivitățile se țineau la Down House, locuința din Downe, un sat de lângă Londra, unde familia sa a locuit din 1842 până la moartea soției, Emma, în 1896.
Printre organizațiile și asociațiile care promovează libertatea de gândire și care își oferă sprijinul în scopul celebrării marelui naturalist, putem menționa: „Consiliul pentru Umanism Secular” („Council for Secular Humanism”), fundația „Freedom from Religion Foundation” (care promoveză libertatea față de orice formă de religie), ”Center for Inquiry” (organizație non-profit care demontează medicina alternativă și fenomenele paranormalului), „Asociația Umanistă Americană” (”American Humanist Association”) și „Asociația Umanistă Britanică” („British Humanist Association”).
În cadrul „Uniunii Internaționale Umaniste și Etice”, activează Massimo Pigliucci, Amanda Chesworth și Joann Mooney. În România „Ziua Darwin” este promovată de Asociația Umanistă Română.