În prezenţa unui public numeros, la castelul Karolyi din municipiul Carei a avut loc în această după-amiază vernisajul expoziției foto aniversare „XL”, aparținând artistului fotograf Dragoș Georgescu, care azi a împlinit vârsta de 40 de ani. O expoziţie deosebită, cuprinzând doar portrete realizate în alb-negru şi imprimate pe lemn.

Evenimentul a fost moderat de către reprezentantul Direcţiei de Cultură, Adrian Ştefănuţi, care a vorbit despre autorul Dragoş Georgescu atât din ipostaza de coleg cât şi din cea de prieten. Deşi se descrie drept un fotograf de memorii, Dragoş Georgescu este un fotograf al momentului, pe care îl imortalizează pentru viitor, a arătat Ştefănuţi.
Preşedintele fotoclubului „Vasile Vénig László”, Hago Attila Nandor, a arătat că Dragoş Georgescu este un fotograf aflat în permanentă mişcare, căuia îi place să suprinda clipa, fără regii şi aranjamente tipice unei şedinţe foto, un fotograf care identifică noi şi noi perspective artistice în mediul care îl înconjoară.
Vicepreşedintele fotoclubului „Vasile Vénig László”, Bikfalvi Zsolt, a scos în evidenţă calităţile de artist fotograf ale lui Dragoş Georgescu, de care îl leagă şi o strânsă prietenie. Acesta i-a urat lui Gerogescu să verniseze cât mai multe expoziţii şi să continue colaborarea cel puţin 30 de ani de acum înainte.
Dragoş Georgescu a arătat că expoziţia vernisată cuprinde imagini realizate în alb-negru, astfel încât autorul să nu poată deforma perspectiva cu ajutorul culorilor, şi a ales să expună doar portrete întrucât acestea înfăţişează ochii, care nu mint niciodată.
Acompaniamentul muzical a fost asigurat de către Bogdan Georgescu, Marius Georgescu şi Putovits Abel.
Numeroşii invitaţi au apreciat portretele realizate şi expuse de către artistul fotograf Dragoş Georgescu. Portalul Opinie de Carei îi urează să verniseze cât mai multe expoziţii şi să aibă ocazia să relateze şi peste 30 de ani despre activitatea sa de artist fotograf.
Dragoș Georgescu s-a născut în 1979, a început să fotografieze la 13 ani cu un veritabil CMENA8, mai apoi developând fotografiile într-un mini-laborator improvizat în cămara de acasă. A moștenit pasiunea de la tatăl său, care era, la rândul lui, pasionat de fotografie în tinerețe. Treptat a trecut la era digitală. Alături de prieteni a pus bazele fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei.
În ultimii cinci ani a participat la peste 50 expoziții individuale și de grup atât în țară cât și străinătate. Participă la saloane naționale și internaționale de artă fotografică, nu pentru a obține titluri și titulaturi, ci pentru a primi feed-back-uri cât mai reale și obiective despre creațiile sale.