Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 169 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei, organizează cea de-a șasea ediție a Maratonului poeziei românești.

afis maratonul poeziei 2019
Evenimentul își propune popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale.
Maratonul poeziei românești se va desfășura marți, 15 ianuarie 2019, între orele 09.30 – 14.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi invitați de la instituțiile de învățământ din municipiul Carei.
Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat. Doritorii pot recita chiar și creații proprii sau chiar interpreta versuri care au fost transpuse muzical.
Ediția din acest an mai aduce două surprize pregătite de organizatori: „poezia cu dedicație” și „laboratorul de catrene”.