Un careian care studiază în prezent la Universitatea Tsinghua din Beijing (China) se numără printre finaliştii Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelență Academică 2019. Pentru a câştiga, careianul Radu Sava are nevoie de voturile concetăţenilor săi. Haideţi să-l susţinem cu câte un like!

radu sava

Câştigătorii Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelență Academică 2019 vor fi desemnaţi prin votul publicului. Gala va avea loc în 10 ianuarie 2019, la Bucureşti. Pentru a-l ajuta pe careianul Radu Sava nu trebuie decât să apreciaţi poza sa în albumul finaliştilor, postat pe pagina de Facebook a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Pentru a vota, clic AICI.
Radu Sava este născut la Beiuș, în anul 1995. A finalizat studiile primare în Statele Unite, ca ulterior să revină în România, la Carei. Acum studiază politică chineză și politică externă, sub egida unei burse bilaterale româno-chineză, la Universitatea Tsinghua din Beijing. Concomitent, urmează și cursurile masteratului francofon de la Cluj, în studii politice europene comparate.
Absolvent al școlii clujene de relații internaționale, Radu a fost mereu pasionat de dinamicile Asiei de Est, respectiv dicotomia Marelui Orient Îndepărtat și a Europei Centrale și de Est. De aceea, încearcă să-și păstrez entuziasmul și să mențină un angajament hotărât, pentru munca susținută în demersul său academic și o dedicare sinceră în cotidian spre dezvoltare personală.
Până în prezent, cea mai mare realizare a sa este strâns legată de procesul consolidării unor valori și principii occidentale, de conștientizare a propriului eu, fără însă a pierde din vedere anumite noțiuni asociate înțelepciunii asiatice. Ergo, a devenit mult mai empatic față de anumite probleme ale comunității internaționale și nu numai, în genere, dar și preocupat de expunerea unor potențiale idei care ar putea duce, în timp, la rezoluții pozitive.