În urma ninsorilor căzute în județul Satu Mare, toate drumurile județene au fost deszăpezite, ca urmare a intervenției utilajelor operatorului responsabil de această acțiune. Nu există drum închis sau impracticabil, anunță Consiliul Județean Satu Mare.


Începând de sâmbătă, 15 decembrie și până azi-dimineață, s-a intervenit cu răspânditoare cu lamă și sărăriță, autogredere și încărcătoare de material antiderapant. Pe toată rețeaua de drumuri județene cu îmbrăcăminte asfaltică a fost presărat un amestec de sare și nisip, în total 4.500 de tone de material antiderapant.
Utilajele care acționează pe drumurile județene sunt dotate cu GPS și sunt monitorizate de aparatul de specialitate al Consiliului Județean Satu Mare (Serviciul Drumuri și Transporturi – Direcția Tehnică).
Rețeaua de drumuri județene a județului Satu Mare este împarțită în 4 zone: Carei – Tășnad, Supur, Satu Mare – Codru, Negrești-Oaș. Mai multe echipaje ale aparatului de specialitate se află pe teren și monitorizează activitatea.
Vă reamintim că deszăpezirea drumurilor naționale se află în sarcina DRDP Cluj, prin Secția de Drumuri Naționale – Satu Mare.