Vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 16.00, a fost deschisă cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun în aer liber, de la Carei, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_3698-1
Toți cei prezenți au putut vizita căsuțele amenajate în zona pietonală din centrul orașului, au putut degusta cozonacul, ștrudelul, plăcintele, vinul fiert, ceaiul fierbinte, turta dulce, produsele apicole, cârnații și au putut admira și decorațiunile, respectiv produsele artizanale.
Adrian Ștefănuți și Szűcs József au deschis evenimentul, prezentând, pe scurt, programul și salutându-i pe cei prezenți.
Programul artistic a început la ora 17.00 cu două dansuri prezentate de formația Magic Dance, coordonată de Raluca Păvăluc. După dansuri a urmat programul complex pregătit de elevii Școlii gimnaziale „Vasile Lucaciu”. Aceștia au recitat poezii, au intepretat colinde și cântece de Crăciun în limbile română, maghiară și germană, au dansat, au interpretat două scenete, prezentând obiceiurile și tradițiile de Crăciun.
Atracția serii a fost figurina uriașă, ce-l reprezintă pe Moș Crăciun, precum și „cutia poștală” a Moșului, care se găsește în apropierea acestuia. Copii s-au înghestuit să facă poze cu Moșul și cu bradul împodobit, care se află în vecinătatea acestuia.
Târgul de Crăciun continuă și zilele următoare, având programul între orele 16.00 și 20.30, iar momentele artistice se vor desfășura între 17.00 și 18.00. Programul artistic de sâmbătă va fi prezentat de elevii de la Școala Gimnazială nr. 1.
Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a douăsprezecea ediții a Festivalului Magia Crăciunului.