Clădirea în care funcționează Judecătoria Carei va intra într-un proces de reabilitare începând din 2019. Lucrările de reabilitare vor fi finanțate de către Banca Mondială. Până la finalizarea acestora, activitatea instanței se va desfășura în incinta Centrului Social din Carei.

judecatorie2
”Ca urmare a publicării pe site-ul instanţei , la secțiunea Informaţii de interes public, a variantei preliminare a PLANULUI DE MANAGEMENT SOCIAL ŞI DE MEDIU (PMSM), vă aducem la cunoștință că în data de 13 decembrie 2018 ora 11.00 , cu participarea dl Adrian Mihăilescu din partea Ministerului Justiției la sediul instanţei, va avea loc consultarea publică cu privire la reabilitarea clădirii unde are sediul Judecătoria Carei, lucrări care urmează a fi efectuate începând cu anul 2019, astfel încât urmează a fi dezbătute împreună cu persoanele care pot fi afectate de proiect şi autoritățile locale , măsurile propuse a se lua pe timpul execuției, existând posibilitatea propunerii şi a altor măsuri față de cele stipulate în PMSM”, se arată în anunțul postat pe site-ul Judecătoriei Carei, semnat de către președintele instanței, Costași Simona Minodora.
Anul trecut, Judecătoria Carei a fost inclusă în lista instanţelor beneficiare ale finanţării în cadrul „Proiectului Reforma Sistemului Judiciar – îmbunătăţirea serviciilor la nivelul sistemului judiciar” de către Banca Mondială.