Filmul ”Moromeții 2” a fost proiectat miercuri, 28 noiembrie, la Sala Teatrului Municipal din Carei, în fața unei săli arhipline, biletele fiind epuizate în dimineața zilei în care a avut loc proiecția. Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, informează Direcția de Cultură Carei.

morometii teatru

La finalul proiecției, Bogdan Georgescu i-a invitat în scenă pe celebrul regizor Stere Gulea și pe unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România, Vivi Drăgan Vasile, care au fost prezenți la Sala Teatrului Municipal din Carei și care au purtat o discuție liberă cu publicul prezent în sală.
Cei doi reprezentanți de seamă ai cinematografiei românești au răspuns cu răbdare și profesionalism întrebărilor venite din partea publicului, ținând să menționeze că au fost impresionați de Sala Teatrului Municipal, pe care au numit-o ”o mică bijuterie” și de frumusețea Castelului.
Pelicula Moromeții 2 se află pe locul 2 în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 1.014.189 de lei. Pe primul loc se află filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald cu încasări de 1.953.460 de lei și 84.084 spectatori, a cărui premieră a fost în același weekend, iar pe locul al treilea se poziționează biopicul Bohemian Rhapsody, cu 864.116 de lei și 38.890 de spectatori.