Atât ieri, 23 noiembrie 2018, cât şi în data de 24 octombrie 2018, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei s-au desfasurat activităţi de educaţie financiară. Iniţiativa aparţine cadrelor didactice prof. ec. Govor Aurelia şi prof. ing. Moş Augustin, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.


Activităţile s-au desfăşurat împreună cu elevii din clasele a XI-a C, respectiv a XII-a C, de la profilul Servicii, calificarea Tehnician în activităţi economice, cadrele didactice mai sus menţionate având şi calitatea de diriginţi.
Prima activitate organizată în luna octombrie a vizat bugetul şi planificarea financiară şi i-a ajutat pe elevi să înţeleagă de ce este bine să economisească lună de lună, ce pot face pentru a-şi optimiza cheltuielile recurente şi cum să îşi crească veniturile. Activitatea s-a desfăşurat cu implicarea doamnelor Pasca Alina şi Domuţa Crina din partea Băncii Comerciale Romane, Sucursala Carei, care le-au prezentat elevilor programul național de educație financiară al BCR. numit Şcoala de bani. În ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară în cadrul proiectului.
A doua activitate a avut loc ieri, având-o ca invitat la clasă pe doamna Iuliana Roman, din partea Metropolitan Life Asigurări. Activitatea a avut loc prin intermediul Junior Achievement (JA) România care, în parteneriat cu Metropolitan Life şi Fundatia MetLife, desfăşoară programul LIFE CHANGER (Schimbăm vieţi), lansat în 2014, program care se aliniază strategiei europene de reducere a discrepanţelor dintre ţările spaţiului comunitar privind gradul de educaţie financiară al populaţiei. Activitatea la clasă a avut două teme de discuţie: ”Bugetul personal” şi “Vreau să lucrez în domeniul financiar”. Fiecare elev a primit o agendă de lucru cu subiectele aduse în discuţie. Elevii au fost interesaţi de temele abordate şi au considerat binevenită o astfel de lecţie.