Careieni pe drumul Marii Unirii în Anul Centenar

Careienii Răzvan Nintaş şi Marius Bucureştean vor porni pe jos, către Alba Iulia, reconstituind traseul parcurs de participanţii la Marea Adunare Naţională din Alba Iulie, din 1 Decembrie 1918. Cei doi careieni vor porni la drum în data de 28 noiembrie, din faţa Monumentului Ostaşului Român din municipiul nostru.

nintas
Careianul Răzvan Nintaş alături de băiatul său

„Vrem să refacem acest traseu parcurs de românii din zonă în urmă cu 100 de ani, când aceştia nu au avut alte mijloace de deplasare decât mersul pe jos. Vom parcuge cei 270 de kilometri până în data de 1 decembrie. În prima zi ne-am propus să ajungem la Ciumărna, parcurgând circa 90 de kilometri, a doua zi la Tureni, încă alţi 90 de kilometri, iar a treia zi până la Teiuş, astfel încât în 1 Decembrie să ajungem în Alba Iulia, „, a declarat careianul Răzvan Nintaş
„Aşa cum am mai spus presei, consider că patriotismul nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci datoria către neamul nostru. Nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor puternic. Cred că acesta este mesajul pe care ar trebui să-l înţelegem cât mai mulţi dintre noi”, a declarat Răzvan Nintaş pentru portalul Opinie de Carei.