Astăzi, 14 noiembrie 2018, elevii clasei a XI-a C de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, având calificarea tehnician în activităţi economice, au participat la o lecţie de antreprenoriat. În această săptămână, 12-16 noiembrie, sărbătorim Săptămâna Globala a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018, prilej cu care, la nivel european şi internaţional, se derulează diferite activităţi cu scopul de a îmbunătăţi imaginea antreprenoriatului ca opţiune de cariera pentru tineri.


Iniţiativa aparţine doamnei prof. ec. Govor Aurelia, iar activitatea a fost desfăşurată prin programa Junior Achievement de educaţie antreprenorială – Economia Afacerilor, program la care au fost înscrişi în prealabil (începutul anului şcolar) elevii participanţi.
La acesta lectie de antreprenoriat, a fost invitat la clasă domnul Valentin Potra, în calitate de director general al S.C. VARGA QUATTRO S.R.L., unul dintre cei mai importanți jucători ce activează pe piața producătorilor din domeniul panificației din Nord-Vestul României. Pe parcursul întâlnirii, acesta a prezentat elevilor povestea afacerii, avantajele şi dezavantajele în această carieră, a răspuns întrebărilor adresate de elevi, a punctat câteva sfaturi pentru tinerii care vor sa înceapă o afacere.
Feedback-ul primit din partea elevilor a fost unul pozitiv, a fost o lecţie altfel, au avut ocazia să simtă mai îndeaproape pulsul afacerilor, cu riscurile şi beneficiile pe care le generează.
La sfârşitul activităţii, domnul Valentin Potra a oferit elevilor participanţi mici pachete cu produse din partea firmei SC VARGA QUATTRO SRL. Totodată, acesta şi-a exprimat dorinţa de a mai participa la astfel de activităţi.