Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc un dublu eveniment fotografic, organizat cu sprijinul Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei.

DSC_0007

De la ora ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică „Castele din Ardeal” a artistului Szabo Tamás, iar imediat după, de la ora 18.45, s-a desfășurat prezentarea multimedia a aceluiași fotograf, Szabo Tamás. Prezentarea a surprins o serie de impresii din Nordul extrem al Norvegiei.
Expoziția de fotografie face parte dintr-un proiect realizat de grupul clujean „PONT”, proiect în cadrul căruia sunt incluse 300 de castele și conace din Ardeal. Aceștia au realizat o bază de date despre edificii, în limbile engleză, română și maghiară, dar și o impresionantă arhivă foto.
În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul Simay Zsolt, membru al Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei și bun prieten cu Szabo Tamás. Fotograful Szabo Tamás a prezentat apoi detalii despre fotografiile realizate dar și despre experiența inedită trăită în Norvegia. Pe lângă amintirile frumoase, acesta a presărat prezentarea și cu o serie de glume pe baza experiențelor avute în țara nordică.
Foto: Bikfalvi Zsolt