Interviu cu careianca Iulia Benze, membră a echipei Bubble Laboratory

benze1
Reporter: – Cum s-a născut spectacolul baloanelor de săpun, Bubble Show?
Iulia Benze: – Kurt Murray făcea deja spectacole cu baloane de săpun stradale în Londra și el considera că ar fi uimitor să combinăm baloanele de săpun cu o narațiune și cu personaje în teatru, ceva cum nu s-a mai văzut. De obicei, baloanele de săpun sunt prezentate ca o serie de trucuri și atât. Mie îmi lipsea acel ingredient să creez acea magie, alături de descoperirea mea a personajului Milkshake, clovnul baloanelor de săpun. Dar împreună am găsit rețeta potrivită pentru spectacolele noastre, amândoi fiind pasionați de teatru.
Reporter: – În câte ţări aţi susţinut spectacole, alături de colegul dumneavoastră din Australia, Kurt Murray?
Iulia Benze: – În 12 țări, de-a lungul a trei continente, Europa, Australia și Asia.
Reporter: – Câţi copii au asistat, în total, la reprezentaţiile Bubble Show?
Iulia Benze: Nu am putea spune exact, dar cel puțin 100.000 de copii au asistat la reprezentațiile Bubble Show. Chiar 5 milioane, dacă punem la socoteală și Românii Au Talent.
Reporter: – În ce condiţii v-aţi decis să participaţi anul trecut la emisiunea concurs Românii Au Talent?
Iulia Benze: – Ceea ce a contat pentru noi cel mai mult a fost expunerea, publicitatea și am considerat ”Românii Au Talent” ca șansa noastră de a fi cunoscuți de întreaga țară.
Reporter: – Cu ce impresii aţi rămas după această participare?
Iulia Benze: – Oamenii ne recunosc pe noi sau ne recunosc munca. E frumos când ți se recunoaște munca și ți se apreciază eforturile.
Reporter: – Cum vă simţiţi când reveniţi în Carei, oraşul în care aţi copilărit?
Iulia Benze: – De fiecare dată când mă întorc acasă, mă simt bine, câteodată mă prinde și nostalgia. Desigur am amintiri peste tot și mulți prieteni aici, așa că mereu mă simt ca acasă. Am petrecut foarte mult timp în copilărie la teatru aici în Carei sau la Centrul Cultural, unde și acum îmi petrec mult timp.
Reporter: – Câte spectacole aţi susţinut până în prezent în Carei?
Iulia Benze: – Din 2014 am avut șase producții diferite, în total în jur de 35-40 spectacole.
Reporter: – Când veţi reveni cu Bubble Show la Carei?
Iulia Benze: – Săptămâna viitoare avem premiera la Carei în Centrul Cultural, sala Deak Endre și la Teatru: ‘Bubble Show: O Poveste De Iarnă’. În 5 decembrie, de Moș Nicolae, vom avea spectacolul: ‘Bubble Show: Milkshake Și Floricica Ce Iubea Baloanele De Săpun’ la Casa De Cultura A Sindicatelor Satu Mare. După care vom mai susține spectacole la Buzău, Onești și Deva, ca în fiecare an, în cadrul turneului național ce îl organizăm. Și dupa aceea vom lua spectacolele noastre în jurul lumii. Ne vom întoarce anul viitor, 2019, în octombrie, ca să construim un nou spectacol.
Reporter: – De ce aţi ales Careiul ca punct de plecare în noul dumneavoastră turneu internaţional?
Iulia Benze: – Când mă gândesc la Carei, mă gândesc la comunitate. Există ceva frumos aici, care nu în multe locuri se găsește, sprijinul comunității locale. Cel mai greu când creăm spectacole este să găsim un spațiu de lucru, de repetiții. Dupa ce s-a terminat renovarea Centrului Cultural în Carei, ni s-a permis să facem și noi parte din programul lor și să creăm spectacole acolo, după care să avem 12 reprezentații pentru publicul careian, ce ne ajută prin feedback-ul lor, astfel noi să identificăm ce funcționează mai bine și să ajungem la forma finală a spectacolului. Lucrând cu baloane de săpun, fiecare Bubble Show e un experiment și nu știm ce merge sau nu până nu îl expunem publicului. Desigur există multă muncă și repetiție în spatele fiecărui spectacol. Orașul Carei și Centrul Cultural din Carei sunt singurele locuri în lume unde am primit un așa minunat suport.
Reporter: – Prin ce ţări vă propuneţi să ajungeţi în cadrul turneului?
Iulia Benze: – În Australia, Anglia, Scoția, Irlanda, Țara Galilor, Iordania, Turcia și China mergem în fiecare an. Primim oferte și căutam oferte oriunde le găsim. Trimitem multe aplicații. În loc să forțăm ceva să se întâmple, ne bucurăm de fiecare oportunitate ce ne apare în cale ș creăm relații de lungă durată în diferite țări.
Reporter: – Ce alte proiecte de viitor aveţi?
Iulia Benze: – Am început să lansăm săptămânal pe Youtube, pe pagina noastră, Bubble Laboratory, scurte videoclipuri cu Milkshake și Dr. Bubble. Avem atât de multe idei pentru filmări cu aceste personaje. Datorită faptului că micuții noștri fani ne vedeau doar o dată pe an, când îi vizitam noi cu spectacolul nostru anual, acum au ocazia să ne vadă în fiecare duminică pe Youtube sau pe Facebook, în fiecare miercuri pe pagina noastra oficială, Bubble Laboratory.
Reporter: – Un scurt mesaj pentru careieni…
Iulia Benze: – Vă mulțumim din inima pentru sprijinul ce ni-l oferiți, peste 100.000 de copii sunt fericiți în jurul lumii datorită vouă și bunătății voastre, a oamenilor din Carei și a personalului de la Centrul Cultural al orașului Carei. Anul acesta Bubble Laboratory împlinește 5 ani de activitate! Nu am fi putut fără voi! Vă așteptam la spectacol să ne bucurăm împreună de baloanele de săpun!
A consemnat Szasz Lorand

Sursa foto: http://bubblelaboratory.org/