Jurnalistul careian Sebastian Secan a înființat un site de călătorii de succes, prin care prezintă nu numai oferte și ponturi turistice, ci și experiențele trăite în peregrinările lui prin diverse țări din lume, care merită citite cu atenție. Site-ul are o denumire extrem de originală, respectiv Călător în bascheți.

calator in bascheti secan

”Noi suntem cei care iti dam ponturi despre cat te costa, cum ajungi, cat e de departe, ce autobuz trebuie sa iei din aeroport, cat de periculos e si ce ai de vazut. Cam tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti planifica o vacanta. O facem in felul nostru. Nu iti vindem nimic, ci iti spunem si povesti, asa cum le-am trait”, se arată în descrierea site-ului Călător în bascheți (www.calatorinbascheti.ro).
”Sunt ardelean, de acolo de unde se agata harta in cui, din Carei. Nu stau locului o clipa, vreau sa plec oricand si oriunde. Azi ma intorc dintr-o deplasare din Apuseni, iar maine imi rezerv un bilet pentru doua zile in Italia. Ma intorc si o iau de la capat: azi in varf de munte, maine pe o plaja din Tel Aviv. Da, poate sunt un fiu ratacitor, dar asta e viata mea pe drumuri si o iubesc. Iubesc sa vad locuri, in care nimeni nu a mai ajuns. Iubesc sa vorbesc cu oamenii si sa le aflu povestile. Calatoresc mult si cu bani putini. Asta vreau sa te invat si pe tine: cum sa iti gasesti biletul de avion cu 40 de lei si cazare pe noapte cu 50 lei”, scrie jurnalistul careian Sebastian Secan pe site-ul său, specificând că, până în prezent, a călătorit prin 42 de țări: 24 din Europa, zece din Asia, patru din Africa, trei din Orientul Mijlociu și una din America de Sud.
În activitatea sa legată de noul site turistic, careianul Sebastian Secan este ajutat de colega Laura Vereha.

Sebastian Secan este originar din Carei. Din 2003 până în 2011 a scris pentru săptămânalul trustului Media Pro „Clujeanul”, apoi a lucrat pentru Adevărul de Seară Cluj-Napoca, pentru cotidianul naţional Adevărul, dar şi pentru Click!. A scris câteva articole şi pentru Forbes şi Men`n Health. Începând din 2011, lucrează ca reporter pentru emisiunea de tip magazin „Asta-i România”, difuzată în fiecare sâmbătă seara, de la ora 20.00, la Kanal D.
În 2014, a obţinut un premiu APTR (n.r. Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România) pentru reportajul „Mocăniţa”, filmat în Maramureş, pe Valea Vaserului.