Ziua Armatei Române a fost sărbătorită foarte sobru în Anul Centenarului la Monumentul Ostașului Român din centrul municipiului Carei. Mii de careieni au urmărit ceremonialul militar și religios, fiind impresionați în special de defilarea detașamentelor militare și de demonstrația parașutiștilor.

P1440687

La ceremonii a participat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ministrul Tineretului și Sporturilor, Ioana Bran, senatorul Gabriel Leș, deputații Octavian Petric, Romeo Nicoară și Erdei D. Istvan, prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, primarul Careiului, Eugen Kovacs, directori de deconcentrate, consilieri județeni și consilieri locali. Manifestările de la Carei au fost onorate de către conducerea Armatei Române.
După trecerea în revistă a gărzii de onoare de către ministrul Mihai Fifor, un sobor de preoți, avându-l în frunte pe arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, Timotei Sătmăreanul, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.
În continuare, prefectul Darius Filip a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Armatei Române. După sosirea ștafetei Invictus, primarul Kovacs a arborat drapelul României pe Monumentul Ostașului Român.
Manifestările au continuat cu depuneri de coroane. Au fost depuse coroane în numele Președinției României, a Camerei Deputaților, a Guvernului României, a Primăriei Carei, a Consiliului Județean Satu Mare, a Ministerului Apărării Naționale.
Manifestarea s-a încheiat cu o defilare a efectivelor Armatei Române și a Ministerului de Interne, precum și o demonstrație a parașutiștilor. Înainte de plecare, ministrul Mihai Fifor a dat o scurtă declarație de presă în cadrul căreia a transmis mesajul său la adresa Armatei Române, aflată la ceas de sărbătoare, răspunzând apoi întrebărilor puse de jurnaliști.

Galerie foto1:

 

Galerie foto 2: