Direcția de Cultură a municipiului Carei continuă proiectul „Români care au scris istorie”, prin care aduce în fața publicului careian, în fiecare lună, 10 personalități românești din diferite domenii: cultură, artă, sport, muzică, știință, etc.

Expozițiile se găsesc în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, iar fotografiile sunt însoțite de scurte detalii legate de fiecare personalitate în parte.
Proiectul, desfășurat în cadrul activităților dedicate Centenarului României, va prezenta până în luna decembrie, 100 de personalități ale țării noastre, urmând ca fotografiile acestora să fi expuse în aer liber, în cadrul unei expoziții dedicate Zilei Naționale.
Având în vedere că la 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, expoziția din luna octombrie este dedicată marilor personalități militare și a fost prezentată miercuri, 24 octombrie 2018.
Printre personalitățile din imagini regăsim nume precum: Nicolae Dăscălescu, Ioan Dragalina, Constantin Prezan, Alexandru Averescu, Ecaterina Teodoroiu sau Traian Moșoiu.