Careianul de etnie romă Berki Patrik, în vârstă de numai 14 ani,  a reuşit performanţa de a scoate pe piaţă primul său volum, intitulat “Remenytelen Szerelem” (Dragoste fără speranţă). Un volum care se încadrează în categoriile dragoste, fericire, eşec, catastrofă, potrivit tânărului autor.

“După o muncă intensă de circa cinci luni, pot să anunţ cu bucurie că a văzut lumina tiparului prima mea carte, scrisă în limba maghiară. Cartea se numeşte “Remenytelen Szerelem” (Dragoste fără speranţă). Cei interesaţi de întâmplările eroilor principali Garrick Arnold şi Bliss Evelin o vor putea cumpăra în curând în librării”, a declarat Berki Patrik, elev al Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu din Carei.
De asemenea, Berki Patrik se pregăteşte să filmeze un videoclip alături de cântăreaţa de etnie romă Balogh Tünde. Melodia face parte din albumul care cuprinde, pe lângă compoziţiile proprii, piese autentice ţigăneşti, dar şi piese pop.
Careianul Berki Patrik s-a remarcat după ce a urcat pentru prima dată pe scenă în aprilie 2016, interpretând rolul principal în tragicomedia „Sărmanii flăcăi”, scrisă de învăţătoarea Kolbaszer Erzsebet, care a avut iniţiativa integrării prin teatru a romilor careieni, înfiinţând grupul de actori amatori romi „Comedianţii”. În urma succesului repurtat, sub coordonarea învăţătoarei Kolbaszer Erzsebet, „Comedianţii”, în frunte cu Berki Patrik, au fost invitaţi în 2017 la Bruxelles, de Ziua Internaţională a Romilor. Ulterior, Patrik a jucat în piesa „Seri în Sankt Petersburg”, interpretând din nou rolul principal. După ce a căpătatpuţină experienţă, a înfiinţat trupa de teatru Nyári napsugár (Rază de soare de vară – n.r.).