Joi, 4 octombrie 2018, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc Concertul „IN MEMORIAM ȘTEFAN RUHA ISTVÁN”, susținut de Orchestra de Cameră „Szabolcsi” din Nyíregyháza, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.


În deschiderea evenimentului, profesorii Visnyai Ágnes și Czumbil István au rostit câteva cuvinte prin care au adus în prim plan imaginea marelui violonist Stefan Ruha István.
Conducerea artistică i-a aparținut lui Nagy Gyula, concertul a fost dirijat de Szabó Soma, iar solistul serii a fost maestrul dr. Fátyol Rudolf.
În cadrul programului, spectatorii au putut asculta: A. Vivaldi: Concerto pentru orchestră de coarde în Re Major RV. 121; A, Vivaldi: L Estro Armonico Op.3 – Concertul Nr. 3 în Sol Major RV. 310; Concertul Nr. 6 în La minor RV. 356; Concertul Nr. 9 în Re Major RV. 230, Concertul nr. 12 în Mi Major RV. 265.
La finalul concertului, publicul numeros i-a aplaudat minute în șir pe artiștii maghiari, iar aceștia au mai interpretat un fragment muzical.
Evenimentul a fost organizat de Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și s-a desfășurat în cadrul Festivalului Internațional „Zilele Muzicale Sătmărene – ediția 41”.