Toți cei șapte copii ai unei familii din Carei au fost instituționalizați în regim de urgență vinerea trecută de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare. Întreaga familie trăia într-o mizerie greu de descris pe strada Petre Ispirescu din municipiu, doi dintre membri adulți ai familiei fiind diagnosticați cu hepatită. Alte două persoane din vecini au fost și ele diagnosticate cu aceeași boală, zona fiind declarată focar de hepatită.

focar hepatita
Sursa foto: PresaSM

Vinerea trecută, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a intervenit în cazul celor șapte copii ai unei familii care locuiește înconjurată de mizerie pe strada Petre Ispirescu din municipiu. DGASPC a pus în executare sentința Tribunalului Satu Mare, care a dispus instituționalizarea în regim de urgență a minorilor.
Decizia Tribunalului Satu Mare a fost motivată de condițiile mizere în care trăiau respectivii minori. De altfel, doi dintre membri adulți ai familiei care domiciliază pe strada Petre Ispirescu din Carei au fost diagnosticați cu virusul hepatic, precum și alți doi vecini. Cei patru adulți au fost spitalizați și tratați la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Satu Mare.
Autoritățile au demarat în urmă cu doi ani procedurile de instituționalizare a celor șapte minori pe motiv că aceștia trăiesc în condiții mizere.