În careva din multiplele sale calități, de președintă a ASTRA Carei, de vicepreședintă a Asociației Foștilor Refugiați – filiala Carei, de proprietară a portalului Buletin de Carei sau de dizidentă în PNL după debarcarea soțului său din funcția de președinte al filialei careiene a partidului, Daniela Ciuta s-a amestecat și ea în așa-zisul război al troiței din Satu Mare, proferând acuzații care, analizate logic, nu prea stau în picioare. De limbajul jignitor pe care l-a folosit nici nu mai are rost să pomenim.

opinie
În Buletin de Carei a apărut un articol care s-a vrut a fi senzațional, cu titlul ”Război pe față la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIȚEI sfințite din centrul orașului”, în care îl acuză pe primarul Kereskenyi Gabor că el a fost cel care a dipus înlăturarea respectivei troițe. Aceleași acuzații au fost reluate apoi de consilierul județean Adrian Cozma.Purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Ciprian Fabian, a contrazis cele scrise de Daniela Ciuta, arătând că troița a fost îndepărtată de cei care au amplasat-o, referindu-se la firma care a reparat-o. Ulterior, printr-un comunicat de presă al Primăriei Satu Mare, s-a arătat din nou că primarul Kereskenyi nu a dispus înlăturarea troiței.

fake news
Însă Daniela Ciuta a ținut-o pe a ei în continuare, spunând că declarațiile a două persoane îl contrazic pe primar. Este vorba de președintele Asociației Civice Tempora, Voicu Șichet, și președinte Uniunii Vatra Românească Satu Mare, Livia Haidu.
Voicu Șichet, care a participat la discuțiile cu primarul Kereskenyi Gabor pe marginea acestei probleme, susține că cei care ar fi luat-o ar fi fost reprezentanții firmei care a reparat troița (reabilitare la solicitarea Vetrei Românești), și un reprezentant al Primăriei. Totuși, Voicu Șichet lasă să se înțeleagă că cei din conducerea Primăriei Satu Mare nu ar fi știut de ridicarea troiței la acel moment. ”(…) Din păcate, în timpul discuţiilor, un funcţionar al primăriei şi firma care s-au ocupat de reparaţie au demontat-o, neavând cunoştinţă de întâlnirea din cabinetul primarului, astfel că la acest moment postamentul este gol, iar lumea îşi pune, pe bună dreptate, întrebări”, a declarat Voicu Șichet.
”Mie mi s-a spus că primarul a sunat”, a declarat președintele Vetrei Românești din Satu Mare când a fost solicitată să lămurească cine a dispus înlăturarea troiței de către firma care a reparat-o, în cadrul pseudointerviului pe care i l-a luat Daniela Ciuta (minutul 27.25). Acesta este singura dovadă pe care Daniela Ciuta se bazează când afirmă că mai mulți dintre cei care au scris că nu are dreptate de fapt au mințit. Adică totul se bazează pe ceea ce i s-ar fi spus președintelui Liviei Haidu de către o persoană rămasă neidentificată.
Cam aceasta este logica Danielei Ciuta. Primăria Satu Mare, prin purtătorul de cuvânt și printr-un comunicat oficial, dezmint faptul că primarul Kereskenyi ar fi dispus înlăturarea troiței, președintele Asociației Tempora, Voicu Șichet, lasă să se înțeleagă că cei din conducerea Primăriei Satu Mare nu ar fi știut de ridicarea troiței la acel moment, iar președintele Vetrei Românești, Livia Haidu, declară că i s-ar fi spus că ”primarul a sunat”, fără să precizeze cine i-a spus aceste lucru. Având în vedere declarațiile prezentate, să vii și să susții în continuare că primarul Kereskenyi a dispus înlăturarea troiței înseamnă că ai probleme nu numai cu gramatica și cu cultura generală, ci și cu logica.

Trecând peste toate aceste mizerii ciutiste, important este faptul că troița a fost reamplasată în centrul municipiului Satu Mare. Să sperăm că Daniela Ciuta nu își va aroga meritele pentru rezolvarea acestei situații. De fapt, nu este chiar exclus.