Proiectul de reabilitare termică a blocurilor turn din Carei, suplimentat cu 294.000 lei

Consilierii locali careieni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de azi, rectificarea bugetului local pe anul 2018, respectiv organigrama și statul de funcții al aparatului de specialitate al primarului municipiului Carei.

DSC_0764
Bugetul local a fost rectificat, atât la venituri cât și la cheltuieli, cu suma de 1,545 milioane lei. Veniturile suplimentare provin din cote defalcate din TVA pentru echilibrare, în sumă de 993.000 lei, și sumele încasate de la bugetul de stat ca urmare a depunerii cererilor de rambursare pentru proiectele europene.
La cheltuieli, 140.000 lei au fost alocați pentru plata salariilor angajaților de la Evidența Populației, 353.000 pentru plata dobânzilor și ratelor la creditele contractate, iar 294.000 pentru lucrările de reabilitare termică a celor patru blocuri turn.
Potrivit managerului public Beko Tamas, suma reprezintă cheltuielile suplimentare aferente proiectului considerate neeligibile de către Agenția de Dezoltare Regională Nrod-Vest. Locatarii celor patru blocuri turn vor avea de plătit 25% din valoarea lucrărilor. Conform hotărârii Consiliului Local, locatarii pot să achite aceste sume în rate, în decurs de cinci ani, sau chiar mai repede. Potrivit managerului public, se pare că din cei 600.000 lei care vor reveni proprietarilor, circa 150.000 lei vor fi plătiți până la sfârșitul anului.
Tot în ședința de azi, consilierii locali careieni au aprobat organigrama și statul de funcții al aparatului de specialitate al primarului municipiului Carei.