Un comunicat cât se poate de oficial referitor la îndepărtarea troiței din centrul municipiului reședință de județ, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Satu Mare, confirmă faptul că administratorul portalului Buletin de Carei, Daniela Ciuta, a început să răspândească știri false la nivelul întregului județ. Se pare că, după primarul Careiului, Eugen Kovacs, distinsa jurnalistă careiană l-a luat în vizorul denigărilor și dezinformărilor pe primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

fake news

”Primarul Kereskényi Gábor, administratorul public Maskulik Csaba și consilierul primarului,Vasile Dragoș, au avut miercuri dimineață o discuție cu doamna Livia Hajdu, președinta Asociației „Vatra Românească”, și cu domnul Voicu Șichet, președintele Asociației Civice „Tempora”, cărora le-a fost comunicat că Troița va rămâne în Piața Libertății până când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi, urmând a fi atunci relocată într-o altă zonă. Troița a fost înlăturată din Piața Libertății tocmai de cei care au reinstalat-o! Nimeni din conducerea Primăria Municipiului Satu Mare/Szatmárnémeti nu a dispus înlăturarea Troiței!”, scrie în comunicatul respectiv în limba română, limbă pe care se presupune că o cunoaște și jurnalista careiană Daniela Ciuta, chiar dacă se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat.
Reamintim că într-un articol intitulat senzaționalist ”Război pe faţă la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIŢEI sfinţite din centrul oraşului”, Daniela Ciuta l-a acuzat pe primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, că a dispus înlăturarea unei troițe din Centrul Vechi al localității. Este vorba de o dezinformare ordinară, troița fiind înlăturată tocmai de cei care au și amplasat-o fără autorizație, deși primarul Kereskenyi a spus că poate fi lăsată acolo până la anul, când va începe reabilitarea Centrului Vechi, aspect confirmat pentru portalul Opinie de Carei de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Ciprian Fabrian.
În rest, Daniela Ciuta continuă să facă lucrurile la care se pricepe cel mai bine, adică să denigreze și să insulte persoanele care nu îi convin. Mai grav este faptul că a ajuns să exporte la nivel județean aceste denigrări și dezinformări. Probabil mizează pe faptul că sătmărenii, care încă nu o cunosc, mai cred în compunerile sale. În schimb, careienii au avut numeroase ocazii să se lămurească cu cine au de-a face. Încă nu au uitat nici acum acuzațiile prostești cum că ”limba română se vorbește doar în șoaptă la Carei”.