Duminică, 9 septembrie 2018, în Domănești va avea loc cea de-a X-a ediție a Festivalului Porumbului. Pe lângă programul artistic, festivalul va cuprinde și o demonstrație culinară în aer liber. Până în prezent, 13 echipe și-au confirmat participarea la eveniment.

festival porumb
Având în vedere că această manifestare are și un caracter culinar, comitetul de organizare lansează o Invitație de participare la o demonstrație culinară în aer liber pentru toți pasionații bucătăriei tradiționale. Organizatorii asigură 5 kg de carne de porc pentru fiecare echipă și lemne de foc.
”Este recomandată includerea, în meniurile evenimentului, a preparatelor pe bază de porumb. La fel ca și în anii precedenți, sperăm la o varietate cât mai mare de mâncăruri din porc, vită, oaie, vânat, pește și pasăre, dar nu suntem împotriva nici a preparatelor fără carne. De asemenea, lansăm o provocare pentru iubitorii vechilor rețete de prăjituri pe bază de porumb, mac, mere, nucă, etc și așteptăm cu drag să ne onorați cu o farfurie din aceste minunății specifice zestrei culinare lăsate de bunicii și străbunicii noștri! Comitetul de organizare susține în continuare inițiativa primarului Gheorghe David de a edita în viitorul apropiat un album gastronomic cu cele mai specifice preparate și rețete culinare ale ultimelor 10 ediții ale Festivalului Porumbului din Domănești”, a declarat Cornel Achim, inițiator și organizator al festivalului. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0787.763.540, persoană de contact: Cornel Achim.