Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 16.00, în sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistei Csorján Melitta, originară din localitatea Săcuieni, județul Bihor, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Expo Melitta press
Expoziția va putea fi vizitată două săptămâni, până la data de 15 septembrie 2018.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Consliului Județean Satu Mare, Muzeului Județean Satu Mare, secția Carei, Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Intrarea este liberă.
Csorján Melitta s-a născut la data de 6 august 1978 în localitatea Săcuieni, județul Bihor. A urmat cursurile școlii generale în orașul natal și a absolvit Liceul romano-catolic „Sfântul Ladislau” din Oradea în 1996.
În perioada liceului a urmat studiile în domeniul artei sub îndrumarea pictorului Zsugán János și a graficianului Bölöni Vilmos. Aici a învățat bazele picturii, a graficii, urmând și cursuri de decorator. În această perioadă, a început și pregătirea pentru admiterea la Universitatea de Artă și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca.
A început cursurile universitare în 1997, la specializarea pedgogia artei, pictură monumentală și pictură sacră (iconografie).
În 2001, prin intermediul bursei „Apáczai” și-a continuat studiile la Academia de Arte Plastice din Budapesta. În această perioadă a studiat sub îndrumarea lui Károlyi Zsigmond.
În 2002 a susținut examenul de licență la Cluj-Napoca, ca artist și pedgog vizual. Din 2008 este membru în Asociația Artiștilor Maghiari, secția pictură. Din 2013 este membru al Galeriei de artă internațională Rue de Rivoli, Atelier des Portes Ouvertes din Paris.
Activitate profesională:
2002 – creații artistice la Teatrul de Păpuși Puck, Cluj-Napoca;
2003-2004 – organizarea expozițiilor, regie, grafică, creații de decor, Teatru de Păpuși Mesebolt, Szombathély, Ungaria;
2005 – co-organizator la Békéscsaba în programul Városházi Esték;
2005 – crearea păpușilor și a decorului pentru spectacolul Babszem-Jancsi, Szombathélyi Mesebolt Bábszínház, Ungaria;
2005 -2018, Tăbără de creație, Săcueni;
2009 – Tabără de creație pentru copii, Reims, Franța;
2010 – Tabără de creație pentru copii, Debrecen;
2010 – Performance „Cer și Pământ”, Debrecen, Ungaria;
2013 – crearea decorului și a păpușilor pentru spectacolul ”Tündér Lala”, Teatrul de Păpuși Vojtina, Debrecen;