Cea de-a doua ediție a Festivalului de Folclor al Naționalităților s-a încheiat luni, 6 august 2018, cu Seara de Folclor românesc, informează Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Municipiului Carei.

38430046_2257096030973534_8725178117104074752_n

Manifestarea a fost deschisă în jurul orei 19.00 de Ansamblul folcloric „JURJ”, de la Centrul Social al Municipiului Carei, alături de solistul Cristian Crișan, care au interpretat mai multe melodii populare din Zona Sătmarului și din Țara Moților.
După ora 19.30 au urcat pe scenă tinerii membri ai Ansamblul folcloric din Lucăceni, care au prezentat mai două dansuri și mai multe cântece populare.
Ansamblul folcloric „CEATĂRA” a încântat publicul cu mai multe melodii populare din zona Codrului, Dansuri din Zona Codrului și Zona Maramureșului și câteva piese instrumentale. Au adus emoție în rândul publicului cu vocea lor soliștii: Aida Negrea, Ioana Stan, Claudia Silaghi, Larisa Buboi, Iulia Oros, Medeea Pașca și Florin Borobei.
Au urmat apoi primii invitați ai serii, Ansamblul folcloric „DOINA PRAHOVEI” din județul Prahova, care au impresionat publicul prezent prin costumele populare și prin dansurile pline de energie și de un nivel de dificultate ridicat. Tânăra și talentata solistă Luciana Matei a intepretat mai multe melodii populare din Muntenia.
Al doilea ansamblu invitat, Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu a oferit careienilor un program de jocuri din Câmpia Transilvaniei și Valea Hârtibaciului. Solista Ansamblului Sibian, Mihaela Lal a interpretat mai multe melodii populare specifice zonei Sibiului.
Seara s-a încheiat cu recitalul extraordinar al solistelor Oana Vențel și Georgiana Marina, acompaniate de taraful Ceatăra. Cele două soliste au interpretat atât cântece de voie bună cât și melodii patriotice specifice zonelor de proveniență, Cluj, respectiv Sătmar. Publicul a cântat alături de soliste și a aplaudat cu multă emoție după fiecare piesă.
Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.
Sponsorii evenimentului: Alconor Company, Ardealul, Polipol, L’Art Hotel, Asociația Equus, Hotel Central.
Prezentatorul evenimentului a fost: Adrian Ştefănuţi.

Marți, 7 august 2018, începe cea de-a unsprezecea ediție a Festivalului AugusFest. Evenimentele din prima zi AugustFest11 se vor desfășura după programul:
Parcul Castelului Károlyi
Scena în aer liber
Marți, 7 august 2018
Ora 20.00 Minirecital Castelanii (partea I) – tinere talente muzicale careiene
Ora 21.30 Concert ALEXANDRA UNGUREANU & BAND
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program.
În caz de vreme nefavorabilă evenimentele se pot anula!