Campania “Fără penali în funcţii publice” este derulată şi la Carei. Semnăturile sunt strânse pe plan local de către Adrian Paşca fondatorul Ansamblului Ceatăra. Careienii care vor să susţină iniţiativa nu trebuie altceva decât să îl contacteze pe Adrian Paşca, în fiecare seară, la manifestările care au loc în parc.

penali MARE
“Zilele trecute postam despre petiţia “Fără penali în funcţiile publice”. Dacă doriţi să semnaţi şi voi această petiţie mă veţi găsi în fiecare seară la evenimentele din parcul dendrologic din Carei”, este mesajul transmis careienilor de către Adrian Paşca.
Campania USR „Fără penali în funcţii publice” a adunat până la 1 august 2018 circa 450.000 de semnături, din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constituţiei în acest sens, a anunţat preşedintele Uniunii, Dan Barna.
Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.
Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării.