Daniela Ciuta: „La firma mea nu pot să angajez pe cineva care nu ştie limba română”

În cadrul unei intervenţii în cadrul emisiunii difuzate de postul Realitatea TV duminica trecută, referindu-se la absolvenţii de liceu de etnie maghiară care nu au promovat Bacalaureatul la Limba română, preşedintele ASTRA Carei, Daniela Ciuta, a afirmat că nu poate să angajeze la firma sa pe cineva care nu ştie limba română.

ciuta daniela realitatea

Reproducem intervenţia preşedintelui ASTRA Carei, Daniela Ciuta, legată de acest subiect:
Daniela Ciuta: – S-au dat examenele de Bacalaureat. Sunt copii foarte capabili la secţia maghiară, care au luat note extraordinar de bune la toate materiile, la Limba română unu, doi, trei. Vă daţi seama că ei îşi ratează viitorul practic, nu mai… şi e păcat pentru că…
Reporter: – Dar ce se întâmplă? Chiar aşa, ce se întâmplă cu aceşti absolvenţi? Se duc şi studiază unde? Ori la secţia maghiară, fie în Ungaria.
Daniela Ciuta: – Adică, având în vedere că ei trăiesc în România, li se diminuează şansele de a fi angajate, nu? De exemplu, eu la firma mea nu pot să angajez pe cineva care nu ştie limba română. Am angajaţi foarte mulţi maghiari, dar la partea de muncitori, dar cum corespondez, cum ţin legătura cu oamenii din ţară, nu?…
Potrivit datelor furnizate de către Ministerul de Finanţe, societatea comercială la care preşedinta ASTRA Carei, Daniela Ciuta, este coproprietar a avut în perioada 2012-2017 un număr mediu de 11 angajaţi. Doi dintre cei 11 angajaţi sunt chiar soţii Ciuta. Potrivit declaraţiei de avere depusă de consilierul Ilie Ciuta, acesta ocupă funcţia de director, iar soţia sa pe cea de director comercial. Din cei nouă angajaţi rămaşi oare cât înseamnă „foarte mulţi angajaţi maghiari”, după cum a declarat Daniela Ciuta în emisiunea difuzată de Realitatea TV?