Numeroși careieni au fost convinși tot timpul că asociațiile care colaborează cu proprietarul și administratorul Buletin de Carei, Daniela Ciută, deși au denumiri care mai de care mai pompoase, au probleme mari legate de reprezentativitate. Tocmai din acest motiv, amenințarea celor de la Asociația Calea Neamului, cum că vor veni în număr de 3.000 la Carei pentru a protesta alături de Daniela Ciuta în fața Primăriei nu a reușit să provoace altceva decât zâmbetele careienilor.

opinie

Duminică, Asociația Calea Neamului, condusă de Mihai Tîrnoveanu, a organizat la București un protest împotriva noului Cod Administrativ. Co-organizator al protestului a fost Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Potrivit cotidianului Adevărul, la protest au participat ”aproape 200 de persoane”. Aici sunt incluși și careienii care au plecat înspre București alături de Daniela Ciuta, de această dată în calitate de președinte al ASTRA Carei.
Dacă la un protest național liderii de la Calea Neamului, împreună cu cei de la Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, au reușit să strângă mai puțin de 200 de persoane, înseamnă că au o problemă mare legată de reprezentativitatea asociațiilor pe care le conduc. Cele 200 de persoane ar putea fi reprezentative în cazul unei adunări din satul aparținător Ianculești sau de pe strada Vasile Lucaciu din Carei, însă nu în cazul unui protest național, organizat cu surle și trâmbițe.
Având în vedere participarea ridicolă de la protestul împotriva noului Cod Administrativ, amenințarea președintelui Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, privind aducerea celor 3.000 de protestatari la Carei sună extrem de caraghios. De fapt, nici nu merită luată în serios.

Szasz Lorand

N.R. Interesant este faptul că înafară de cel Carei, condus de Daniela Ciuta, niciun alt despărțământ al ASTRA nu a participat la anemicul protest din București împotriva noului Cod Administrativ.