Duminică, 29 iulie 2018, de la ora 12.15 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a evocat istoricul Imnului Național, iar preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au oficiat o slujbă de Te Deum în cinstea Zilei Imnului.
La finalul momentului, Alexandra Crăciun și Adrian Sabău, membri ai cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, pregătiți de Adrian Ștefănuți, au recitat două poezii, iar solistele Claudia Silaghi, Andrea Abrudan și Ioana Stan, membre ale Ansamblului Ceatăra, acompaniate la vioară de către prof. Adrian Pașca, au interpretat Imnul Național al României, alături de cei prezenți.
Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României – “Deșteaptă-te, române !”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, care a dat curaj în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independență sau Primul și Al Doilea Război Mondial. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deșteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.