Despre un gest obscen şi teoria constipaţiei şi vedeniile!

Am fost sunat în această seară de un amic, care m-a anunţat că distinsul consilier local careian Ilie Ciuta mi-a dedicat o nouă postare pe micul său profil de mare ales local. M-am întâlnit azi întâmplător cu respectivul consilier, dar nu s-a întâmplat nimic deosebit, aşa că am fost curios să văd ce nu i-a convenit şi de această dată.

opinie

Am rămas şocat când am citit că m-ar fi lăsat nervii şi că, în momentul în care ni s-au intersectat privirile, i-aş fi arătat degetul mijlociu. Înţeleg că distinsul consilier, alături de soţia sa, au o problemă cu persoana mea, dar nu credeam că va recurge la astfel de idioţenii.
Într-adevăr, în cursul zilei de azi, când îmi plimbam câinele în faţa blocului, în zonă a apărut şi consilierul Ilie Ciuta, care le-a adus o scară unor locatari din blocul situat vizavi de al meu. Până ce locatarii erau ocupaţi să lucreze ceva cu scara, distinsul consilier a început să mă fixeze cu privirea. Mi-a venit să râd când m-am gândit cât de copilăreşti sunt astfel de atitudini.
La un moment dat, pe balconul aparatamentului părinţilor mei a apărut maică-mea. Am salutat-o, făcându-i cu mâna şi am continuat să-mi plimb câinele prin cartier. Bineînţeles că Ciuta nu a văzut-o, deoarece stătea cu spatele la ea.
Însă de la un simplu salut la adresa mamei mele până la un gest obscen îndreptat împotriva consilierului local e cale lungă, chiar foarte lungă. Eram ferm convins că suferă de teoria conspiraţiei, dar acum încep să cred că e vorba mai degrabă de teoria constipaţiei. Îi recomand o cură cu laxative, poate îi va trece starea de blocaj, dar îi vor trece şi vedeniile.
De fapt, la ce altceva trebuia să mă aştept de la un consilier local care a reclamat în instanţă că eu, care nu am nici maşină şi nici permis de conducere, îl urmăresc prin oraş, deşi el se deplasează doar cu autovechiculele firmei pe care o deţine. Tot în instanţă a reclamat că i-aş fi spart emailul pentru că am anticipat o întrebare a interogatoriului pe care mi l-a adresat, fără să aducă nicio altă probă în acest sens. La Curtea de Conturi a reclamat că Primăria Carei ar fi încheiat un contract ilegal cu PFA-ul meu, acuzaţie care nu s-a confirmat. Şi cine ştie ce alte reclamaţii şi denunţuri fanteziste a mai debitat la adresa mea.
Mă gândesc cu groază că în această seară m-am întâlnit întâmplător, în incinta unui magazin, cu una din fiicele sale, care era însoţită de soacra distinsului consilier. Mă aştept să aflu de pe profilul celebrului consilier că le-aş fi adresat şi lor gesturi obsecene sau că le-aş fi ameninţat cu moartea, poate chiar că le-aş fi agresat fizic. Mare-i grădina Domnului şi în mod cert distinsul consilier Ilie Ciuta a sărit gardul. E cert şi faptul Ilie Ciuta a devenit obsedat de alcoolul maghiar (szesz), căci face referire la el suspect de des în ultima vreme.
Trecând peste toate aceste tâmpenii, îi reamintesc consilierului Ilie Ciuta că încă îmi datorează scuze în mod public, conform sentinţei din procesul în care m-a dat în judecată împreună cu soţia sa, cerându-mi modesta sumă de 100.000 de euro. În mod sigur ar fi mai potrivite nişte scuze decât astfel de acuze tâmpite cu gesturi obscene.

Szasz Lorand

P.S. Sper ca distinsul consilier local Ilie Ciuta să nu susţină că şi câinele pe care l-am plimbat azi de fapt l-aş fi furat de la el, atunci când şi-a căutat patrupedele dispărute pe camerele Poliţiei Locale Carei. De fapt, nu m-ar mira absolut deloc.