Centrul Cultural al Municipiului Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Direcția de Cultură și Sport Carei, organizează în perioada 3 – 12 august 2018, în Parcul Castelului Károlyi, cea de-a doua ediție a Festivalului CAREI FEST, în cadrul căruia se vor desfășura trei evenimente majore.

careifest logo 2018
Este vorba de următoarele evenimente:
– ”Ziua Junior”, evenimente culturale, artistice și educative dedicate copiilor, 3 august 2018, ediția I
– Festivalul de folclor al Naționalităților, între 4-6 august 2018, ediția a II-a
– Festivalul AugustFest, între 7-12 august, ediția a XI-a
Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Carei.
JUNIOR DAY – 3 august 2018, vineri
Parcul Castelului Károlyi
Vineri, 3 august 2018, începând cu ora 16.00, în Parcul Dendrologic din Carei debutează cea de-a doua ediție a festivalului CAREIFEST, cu evenimentul „Ziua Junior”, o zi de evenimente culturale, artistice și educative, dedicată tuturor copiilor.
Între orele 16.00 – 21.00 – jocuri interactive, tobogan mare, bouncer gonflabil, modelaj de plastilină, puzzle, modelaj de baloane, ateliere de brățări, desene și amprente, jocuri de construcție, pictură pe față, baloane uriașe de săpun, personaje Mickey și Minnie Mouse, origami, lectură de povești
ora 18.30 – Spectacol de teatru de păpuși în limba română „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă (Baia Mare)
ora 19.30 – Spectacol de teatru de păpuși în limba maghiară „Borsópróba”, adaptare după povestea „Domnița și bobul de mazăre” de Hans Christian Andersen prezentat de Váróterem Projekt (Cluj-Napoca).
În data de 4 august, în cadrul CareiFest, în Castelul Károlyi, va avea loc vernisajul expoziției asociației Provinciart.
Festivalul de folclor al Naționalităților, ediția a II-a
între 4-6 august 2018, Parcul Castelului Károlyi
În perioada 4-6 august 2018, în municipiul Carei va avea loc Festivalul de Folclor al Naționalităților, în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2018”.
Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul de Folclor al naționalităților va aduce în fața careienilor ansambluri folclorice, dansatori și soliști de muzică populară care vor prezenta publicului muzica și dansul specific comunității pe care o reprezintă. Vor fi prezente formații de folclor românesc, maghiar, german, țigănesc și invitați speciali, ansambluri din Slovacia, Croația și Serbia.
Pe toată durata festivalului de folclor, în apropierea scenei vor fi prezenți meșteșugari care își vor prezenta publicului creațiile și vor organiza ateliere tematice pentru cei interesați.
4 august 2018, sâmbătă
SEARĂ DE FOLCLOR GERMAN ȘI INVITAȚI INTERNAȚIONALI
între orele 19.30 – 22.30 – Formația de dansuri „Gemeinsam, Grupul Acordeon Duet, Formația de dans „Lustige Schwaben”, Corul bărbătesc Schwäbischer Männerchor, Formația de dans „Rotte Rose”. Invitați internaționali: Ansamblul Magic in Dance din Tornaľa (Slovacia), Ansamblul folcloric DONJI din Donji Vidovec (Croația), Ansamblul folcloric din Serbia.
5 august 2018, duminică
SEARĂ DE FOLCLOR MAGHIAR
între orele 19.00 – 21.00 Formația Rigófütty, Ansamblul Rekettye și invitații săi
ora 21.00 SEARĂ DE OPERETĂ ȘI CÂNTECE TRADIȚIONALE MAGHIARE cu – soliștii Donkó Annamária și Donkó Imre, respectiv dansatorii Steuer Tibor şi Hajdú Krisztina ai Teatrului „Csokonai” din Debrecen (Ungaria), acompaniați de taraful tradițional țigănesc condus de Tordai Zoltán
6 august 2018, luni
SEARĂ DE FOLCLOR ROMÂNESC
între orele 19.00 – 21.30 Ansamblul folcloric JURJ, Ansamblul focloric din Lucăceni, Ansamblul folcloric „CEATĂRA”, Ansamblul folcloric „DOINA PRAHOVEI” din Ploiești, Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu
ora 21.30 Concert extraordinar OANA VEȚEL și GEORGIANA MARINA
Programul AugustFest va fi dat publicității săptămâna viitoare.
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program. În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi anulat!