Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au identificat şi predat autorităților competente un cetățean român, domiciliat pe raza județului Satu Mare, condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, informează Poliţia de Frontieră. Este vorba de poliţistul şpăgar Adrian Bota, condamnat vineri la trei ani şi patru luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

bota

În data de 07 iulie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism, un bărbat care a oprit la controlul de frontieră. În momentul în care i-au fost solicitate documentele de călătorie pentru verificări, şoferul a accelerat, încercând să evite efectuarea formalităţilor de frontieră.
Imediat, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lui și l-au reținut în municipiul Satu Mare. Bărbatul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, iar în urma verificărilor s-a constatat că se numește Adrian B., în vârstă de 43 de ani și este domiciliat pe raza județului Satu Mare. De asemenea, s-a mai constatat că pe numele lui, Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la trei ani și patru luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Totodată, polițiștii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare începerii urmării penale pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat. Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Curtea de Apel Oradea l-a condamnat vineri pe polițistul sătmărean Adrian Bota la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată şi spălare de bani. Dosarul a fost întocmit de procurorii anticorupție ca urmare a denunțurilor fraților Costin și Mircea Condor, de la care polițistul Bota a pretins și a primit o șpagă în valoare totală de 180.000 de euro pentru a-l ajuta pe Mircea Condor să iasă din închisoare.