Terenurile oferite Primăriei Carei pentru locuințe sociale, scumpe și cu probleme

Primăria Carei a încercat să achiziționeze teren intravilan în vederea construirii unui cartier de locuințe sociale. În urma analizării ultimelor două oferte rămase în evaluare, Comisia de achiziționare a constatat că respectivele terenuri sunt nu numai scumpe, ci și cu anumite probleme.

DSC_0432

Prima ofertă, pentru un teren în suprafață de 6.859 mp, a venit din partea societății Remat SA Satu Mare, prețul cerut fiind de 10 euro/mp. Cea de-a doua ofertă a venit din partea persoanelor fizice Mărieș Horia Gheorghe și Watanabe Maria, care au cerut prețul de 6.57 euro/mp pentru o suprafață totală de 9.892 mp.
Analizând ofertele, pe lângă prețul ridicat, comisia a mai constat unele probleme. Astfel, terenul oferit de Remat SA este categorisit drept pășune, schimbarea categoriei de folosință fiind foarte complexă. De asemenea, oe teren există câteva case ridicate fără autorizație de construcție.
În cazul terenului oferit de Mărieș Horia Gheorghe și Watanabe Maria, acesta se află în apropierea căii ferate, astfel că, în cazul cumpărării terenului și a construirii de locuințe sociale, este necesară respectarea unor condiții impuse de către Regionala de Căi Ferate Cluj privind distanța de siguranță în exploatare.
Comisia a fost formată din consilierii locali: Petkes Iosif (președinte), Păușan Bujor, Venig Gabriela, Todea Carmen și Fazakas Zoltan.
Raportul comisiei a fost prezentat în ședința ordinară de azi a Consiliului Local Carei de către secretarul acesteia, Emil Petcu.