Concert în memoria violonistului Ștefan Ruha István la castelul din Carei

Luni, 14 mai 2018, de la ora 19.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc concertul extraordinar al Orchestrei de Cameră „Franz Liszt” din Budapesta, „In memoriam Ștefan Ruha István”, conducerea artistică fiind asigurată de Tfirst Péter, avându-l ca solist pe dr. Fátyol Rudolf – vioară.

Programul variat a cuprins o serie de compoziții cunoscute precum F. Mendelssohn: Simfonia pentru coarde în si minor, nr. 10, F. Mendelssohn: Concertul în re minor pentru vioară și orchestră; A. Dvořak: Serenada în Mi major op.22.
În cadrul evenimentului, dr. Fátyol Rudolf a donat careienilor o pictură impresionantă realizată de Tarczy István, reprezentând portretul regretatului violonist Ștefan Ruha. Primarul municipiului Carei, Eugen Kovács a adresat câteva cuvinte celor prezenți și le-a mulțumit reprezentanților Orchestrei de Cameră „Franz Liszt” din Budapesta pentru faptul că au susținut un concert de asemenea anvergură la Carei.
La finalul manifestării, instrumentiștii au prezentat două bisuri, iar publicul i-a aplaudat în picioare minute în șir pentru interpretarea impecabilă.