Două proiecte, în valoare totală de 12,47 milioane euro, menite să schimbe faţa Careiului

În cadrul şedinţei extraordinare de azi, 11 mai 2018, consilierii locali careieni au aprobat modificarea documentaţiilor a două proiecte din fonduri europene care vor schimba faţa municipiului Carei. Valoarea totală a celor două proiecte ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, introducerea transportului în comun cu autobuze electrice, reabilitarea pistelor de biciclete şi a spaţiilor verzi este de 57,04 milioane lei, adică aproximativ 12,47 milioane de euro.

DSC_0891

Consilierii locali careieni au aprobat modificarea documentaţiei de avizare lucrărilor de intervenţii în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei prin măsuri privind încurajarea utilizării bicicletei şi îmbunătăţirea infrastructurii aferentă traficului pedestrian”.
În cadrul proiectului, vor fi reabilitate carosabilul, trotuarele, pistele pentru biciclete, parcajele, staţiile pentru autobuz şi spaţiile verzi de pe tronsoane ale străzilor: Eotvos Lorand, Liviu Rebreanu, Uzinei, Someş, Petofi Sandor, Vlad Ţepeş, Cimitirului, Căplenilor, Tireamului, Cuza Vodă, Calea Mihai Viteazul, C. Mille, Viilor şi bulevardul 25 Octombrie.
Valoarea totală a proiectului este de 11,43 milioane lei, adică 2,5 milioane de euro. Finanţarea nerambursabilă, în cazul în care proiectul va deveni eligibil, este de 98% din valoarea totală a acestuia.
Tot în şedinţa de azi a fost aprobată modificarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.
În cadrul proiectului, vor fi reabilitate carosabilul, trotuarele, pistele pentru biciclete, parcajele, staţiile pentru autobuz şi spaţiile verzi de pe tronsoane ale străzilor: Independenţei, Someş, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 25 Octombrie, Viilor, Mioriţei, Calea Mihai Viteazul, Căplenilor, Crişan, Cloşca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Cimitirului, Depou, Ignişului, Căpitan Zăgănescu, Agoston, 1 Mai, Corneliu Coposu, Horea.
Tot în cadrul proiectului, vor fi achiziţionate şapte autobuze electrice, cu capacitate de 50-60 pasageri, care vor circula pe două trasee diferite de la depoul situat pe Calea Armatei Române până la Gară şi retur. De asemenea, vor fi construite şapte parcări bike sharing cu o capacitate totală de 140 biciclete.
Valoarea totală a proiectului este de 45,615 milioane lei, adică 9,97 milioane de euro. Finanţarea nerambursabilă, în cazul în care proiectul va deveni eligibil, este de 98% din valoarea totală a acestuia.
Ambele proiecte au fost depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, având şase reale să primească finanţare în vederea implementării lor.