Spectacol al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” la Carei

Marți, 15 mai 2018, de la ora 19:00, va avea loc la Teatrul Municipal din Carei spectacolul de dans „Mundruc” al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” din Sfântu Gheorghe. Prețul biletului este 20 lei la parter și 15 lei la etaj și se pot achiziționa la biroul Centrului Cultural Carei.

haromszek

În anul 2017 s-au împlinit 40 de ani de când a murit cel mai virtuoz dansator fecioresc din Transilvania, Mátyás István “Mundruc” din Viștea. Mundruc, un adevărat meastru și expert în dansurile de tip fecioresc din zona Călatei, are cel mai bogat repertoriu de ritmuri, figuri și motive în dansurile tradiționale bărbătești din această regiune etnografică.
Martin György, etnograf renumit a publicat un volum important despre viața și activitatea marelui dansator care conține date concrete despre dansul unic și virtuoz al lui Mundruc. Se știe că între cei doi a existat mereu o prietenie deosebită și admirație adevărată. Acest spectacol de dans-teatru este un omagiu adus lui Mundruc de asemenea relației deosebite de prietenie cu Martin György. Spectacolul este prezentat de dansatorii Ansamblului de Dansuri Háromszék, muzica de formația Heveder, regizor-coregraf este Könczei Árpád.