Pistolul Makarov folosit în răfuiala mafiotă din Bistriţa a fost purtat prin două vămi ale ţării, se arată într-un articol publicat de Adevărul. Cetăţenii basarabeni implicaţi în evenimentul violent petrecut în zorii zilei de 14 aprilie în satul bistriţean Cepari au intrat în România prin Vama Albiţa, din judeţul Vaslui, în seara zilei de 11 aprilie, călătorind cu un autoturism Audi. Pe 12 aprilie, la ora 19.37, Malogolovenko şi Filioglo au ieşit din ţară prin Vama Petea.

makarov
Pe 13 aprilie, după exact 24 de ore, cei doi au reintrat în România pe la Petea. De această dată, s-au deplasat separat. Filioglo a trecut graniţa în acelaşi Audi, iar Malogolovenko l-a urmat la volanul unei dubiţe Volkswagen Transporter. Maşina Audi a fost parcată ulterior în centrul oraşului Satu Mare, iar partenerii de afaceri s-au deplasat mai departe cu maşina Transporter, pe traseul Baia Mare – Beclean – Bistriţa, mai scrie Adevărul.
Potrivit articolului de Adevărul, pistolul cu care Filioglo a tras în Malogolovenko a fost adus în ţară prin Vama Albiţa, a fost scos din ţară prin Petea şi apoi a fost reintrodus în ţară tot prin Vama Petea.