Ieri, 25 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, la nivelul Serviciului Teritorial PF Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.


Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, o autoutilitară marca Ford, înmatriculată în România, condusă de către cetățeanul român Ioan H., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.
În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, în remorcă a fost descoperit un spațiu special amenajat din placaj, fapt pentru care șoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării unui control amănunțit, în spațiul special amenajat s-au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 13.720 de pachete cu țigări, marca Jin Ling, în valoare de 160.500 lei.
Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
De asemenea, autoturismul în valoare de 13.800 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În data de 25 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au desfăşurat o misiune specifică în municipiul Satu Mare.
Astfel, a fost depistat un cetăţean român, Sebastian M., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, care transporta într-un bagaj de mână voluminos, 317 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 3.700 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confirscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.